Vart är vi på väg?

nikkaluokta-soppa är mumma & perfekt under kalla, fattiga januari

 

du stör mannen… men vad sa du?
att ni snart ger er av? gääääsp…

 

reseledaren gillar koll & är gärna ute i god tid

På tisdag reser jag och tre väl utvalda kompanjoner till min mina hemtrakter och fast det redan pirrat i magen sedan biljetterna bokades så börjar det kännas att det är på riktigt.
Har tagit på mig jobbet som lite av en reseledare och älskar det! Att boka, ha koll på biljetterna, svara på frågor om kyla, pass och värdgåvor. Jag menar det! Minns så väl när jag och (lilla)syster fick frågan ”vad vill du bli?”. Jag svarade ”reseledare” och syster ”mamma”.

 

Mössa lånar jag av mamma som har ett huvud ungefär lika litet, eller stort, som mitt…

 

Fast vad packar jag själv ned? God bok, tidning med korsord, varma tröjor, varma skor…
För när jag har mitt liv i Skåne tycker jag inte det är värt pengarna att investera i vinterkläder för tusentals kronor. Bättre att låna och att vara flexibel. Overaller från storlek liten till storlek jätte (som i mitt fall) finns hos de flesta seriösa anordnare av turer.
Skor som är för stora fungerar utomordentligt att stylta runt i ett par dagar. Och mössor finns det i överflöd på plats.

Jag har det väldigt, väldigt bra på det viset, mina vänner också.
Och annars är det väl så att det löser sig? Tänker jag.

Som kanske gjorde rätt i att släppa reseledar-yrket? 🙂

 

✴︎✴︎✴︎

2 thoughts on “Vart är vi på väg?

  1. Recept på Nikkaluokta-soppan vill jag gärna ha 👌🏻 Där har ju jag varit 😂😂😂 det är rätt långt mellan kebnekaise o Nikkaluokta 🙃

    1. Hej snäckan! Recept på soppan ska ordnas. Jag brukar utgå från att den ska innehålla köttfärs, vitkål, purjo, tomatpuré och soja. Sedan lägga till cayennepeppar, buljongtärning och så vidare. Men jag ska fundera över mängderna! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *