Söndag på luffen

fidel1
välkomnade gästerna med fidel castro på altanen
tuna
lördagmiddagen bestod av tonfiskfilé med en avocadosallad & gudomligt mogen avocado
tuna2
en vacker kväll & det lilla äppelträdet blommar
tuna3
fyndade en liten gjutjärnspanna från ronneby bruk på loppis & så brödkorgarna som jag föreställer mig att en fransk bonde snickrat ihop…

 

Veckorna går i en rasande fart. Vips blommar syrenen undertiden jag kommer på mig själv med att uppskatta en regnig dag… Vad jag kan minnas är det inte många majmånader som varit så stabilt varma och soliga som denna. Eller?

Min vecka har varit himla fin med vänner på besök i onsdags kväll. Vi sippade på en drink i (blåsten) solen innan husvisning och gemensam matlagning. Pratigt och mycket, mycket bra för den så viktiga själen. Timmarna passerade i raketfart och vips var det dags att tänka på morgondagen. Som för min del innebar jobb på en för mig helt ny avdelning- då behöver en ju vara lite extra alert. Den nya avdelningen gjorde mig lycklig, jätteroligt!

Vad vet väl jag om kor?

I dag (läs:söndag) klev vi upp tidigt för kosläpp, ölprovning och stros på ett slott i närheten. Vi var många som samlats i duggregnet och nu har ”kosläpp” bockats av på listan. Antingen hade jag för höga förväntningar eller är dessa inte fullt så fantastiska som jag läst om. Korna släpptes ut i omgångar men verkade inte mer ystra än vanligt. Jo, kanske en gnutta men vad vet väl jag om kor?
Desto mysigare var det att därefter dra iväg till Degebergas trädgårdsmässa för att klämma på växter, ställa trädgårdsfrågor och få nya idéer. Vidare körde vi med ett par plantor, en redigt flätad picknick-korg och två ypperliga jäsformar för matbröd. De är säkert producerade i massupplaga men ser ut som något en fransk bonde suttit och knåpat ihop på stearinljusets tid! Sömning efter alla intryck fortsatte vi till en loppis nära hemma. Både gamlingen och hunden Saida kände igen oss efter månader av vinterstängt. Här fick jag lägga band på mig för att inte köpa det där bedårande vardagsrumsbordet med häftigaste skivan… Åker tillbaks och köper det nästa helg om det fortfarande envisas med att stanna kvar i mina tankar 🙂

Vad har du gjort idag?

✴︎✴︎✴︎

2 thoughts on “Söndag på luffen

  1. Och receptet på Castro? Tonfisken ser gudomlig ut, jag åt färsk tonfiskfilè på Madeira en gång, det var hur gott som helst! Vi har inte haft så fint väder som ni så mina utomhus aktiviteter fick vänta till måndagen, då blev det en cykeltur i motvind men sol, idag har jag solat en stund. Tina, som gillar sandstränder bäst……

  2. Receptet på Castron är ytterst enkelt, jag är inte sådär värst mycket för att krångla till det när det kommer till drinkar. Pressa en lime i vardera höga drinkglas och släng ner de urpressade ”klyftorna” som dekoration. Häll på så mycket mörk rom du föredrar (jag tog 4 cl per drink) och några isbitar. Fyll upp med Ginger Ale & rör om försiktigt! Ordentligt läskande i solgass.
    Vi har haft gråväder i snart en vecka men trädgården önskar mer regn. Fast det får gärna vänta till efter helgen, just nu snickras det nämligen på altanen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *