Sommarkvällar & missförstånd

pionerna blommar & vi har fyra helt olika sorter att njuta

Att äta jordgubbar direkt från plantan, förnimma ett lätt duggregn från den gigantiska vattnaren på åkern intill eller klippa gräset till en doft av fläder- en bonus som ger livet långt mer mening än en mindre vinst på valfritt lotteri.

 

sommarfrukost med kärlek, jordgubbar & enhörning till tekopp
sommar, sommar, sommar…

Nu är livet lätt att leva och kvällarna nog långa för att hinna vara spontan. Härliga kvällar föder lyckliga dagar och vips är kretsloppet på gång. Njut, lev och hitta dina medmänniskors bästa sidor…

 

Jag är storasyster & min älskade storebror. Inte alltid en fördel 🙂

 

 

blomstrande medelhavshörnan

 

På altanen blåser det ständigt så pass att medelhavsväxterna kommer vara hur härdiga som helst när den här ”sommaren” är över. Pysslar om dem så snart tid och tanke sammanfaller och de verkar tycka att jag räcker till.

 

pappas rökta suovas i pitabröd till doften av jasmin

 

Försemestrar med godaste gott som mamma och pappa hade med sig- suovas i pitabröd i kvällssolen efter en arbetssam dag. Gör mina smaklökar alldeles lyckliga och tillfreds. Jag och kärleken har lyckligt grymtat tillsammans…

 

härliga middagstider

Sann livskvalitéet är en egen trädgård med tillhörande stolar och ingen tv. Att prata med varandra om saker som vilken fågel det är som sjunger. Eller varför solen har en viss färg när den går upp men en annan när den går ner.

 

kvällspyssel & ett lugn i att jobba tillsammans

 

Är en storasyster och nog en ganska typisk sådan. Min älskade är en storebror och också en typisk… Vi kalkylerar risker, är rädda för att göra fel, tänker efter före (åtminstone tre gånger), väntar gärna en stund till. Och ingenting blir i praktiken gjort.
Men igår minsann grävde vi upp rosorna som kvävts under salixen, tog upp stenarna som så fint omgärdade densamma och fixade till.

 

en rosenrabatt blir till, lilla ulla kvalitetssäkrar i vanlig ordning

När vi började klippa, gräva och greja så sa kärleken:
-Nej, sluta, jag tar inte upp stenarna nu. Det får bli nästa år!

(nästa år!?, tänkte jag modstulet)

Och det får en ju respektera. Fast efter lite lirkande kom vi ändå fram till att det nog var enklast att bara göra med en gång. För då blir jag så lycklig och att jobba tillsammans är det mest värdefulla som finns.

här är de nästan installerade, de stackars taniga rosorna

 

Jag älskar inte sommaren för värmen eller semestern. Älskar sommaren för de ljusa kvällarna och sol-vitaminerna som gör att jag vill och orkar massor.

Lika trött om morgnarna som vanligt, ska tilläggas. Någon måtta får det vara!

 

✴︎✴︎✴︎

2 thoughts on “Sommarkvällar & missförstånd

  1. Lika kul o läsa dina texter varje gång 😍 Va duktig du är !!
    Visst är det härligt med varma sommarkvällar, o visst luktar det där behagliga regnet sommar 💦 Man är uppe liiite längre o blir liiiite tröttare på morgonen, åtminstone jag 😂
    Kram 😘

    1. Å jag blir lika glad som vanligt för att du läser och gillar det du läser. Fast gladast blir jag som nu, när jag ser att du skrivit en rad! 😍
      Sommaren är lömsk på det viset, en känner sig pigg mest hela tiden- tills väckarklockan ringer tidig morgon… 😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *