Månadens första loppisfynd!

fot1
den blå skönheten fyndades under dagens loppis-besök

Månaden har knappt hunnit börja innan jag av en slump befinner mig i närheten av Erikshjälpen (second-hand) samtidigt som de råkar ha öppet. Oddsen? Förvisso sent på eftermiddagen men det kostar rakt ingenting att som hastigast kika in.
Där står den plötsligt- lampfoten som sänd från himmelen! Känner genast igen formen som en Gunnar Ander och får bemöda mig om att närma mig långsamt för att inte väcka uppståndelse. Kärleken påstår att jag i liknande situationer ser ut som en rovdinosaurie i jakt på föda… 
Ett hallelujah-moment när jag befriade min nyfunna skatt från sin avskyvärda skärm och fick se densamma i sin fulla skönhet. Kort därefter ännu ett halleluja-moment när jag kikar på prislappen. Nästan gratis.

En rovdinosaurie i jakt på föda & själagodis…

fot2
improviserade broccoli- & kikärtsbiffar serverade med saftigt matvete & ostig citronyoghurt

Nu består livet inte enbart av loppisfynd, ibland lagar jag mat också. Är fortfarande som nyförälskad i gröna måltider. Vilken tallrik är lika vacker som en grön sådan? Skulle vilja ha in mer fisk i vardagsbilden men kanske behöver det ytterligare tid att mogna, som det mesta jag tar mig för?
Till dess nöjer jag mig med den gröna inspirationen och det faktum att i närområdet kan njutas mängder av mjälla grödor.

fot3
världens godaste äppelkaka (enligt aftonbladet & jag är böjd att hålla med) med vaniljgrädde

För att inte tala om äpplena. Veckorna nu och framåt är som en enda lång högtid här i Skåne. Äpplen överallt, produkter av äpplen lika överallt! Oerhört vackert var en än promenerar eller vilken liten runda vi än tar med bilen.
Sommaren innan vi flyttade in i huset la den dåvarande ägaren helt ner intresset för trädgården och vi fick erfara att det mest varenda gång hon ringde skett någon form av katastrof. Oftast nedblåsta träd som personen gärna ville ha klartecken på att slippa ta om hand…
Har åter planterat äppelträd på baksidan och i och med att vi planerar att bo kvar ett bra tag är det klart att vi tar hand om de sköra grenarna.
Om ett par år kommer vi förhoppningsvis åter ha nog stor skörd för att kunna göra åtminstone en liten sats egen must, baka kakor & äta direkt från trädet.
Detta år nöjer jag mig med att smaska några få äpplen från lilla trädet samtidigt som jag köpt skånska frukter till min kaka.

 

✴︎✴︎✴︎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *