Malmö tur & retur

malmö i mitt vuxna hjärta

En lycklig och lite häpen februari-månad för knappt nio år sedan anlände jag, kissar och de viktigaste köksattiraljerna till Kristianstad och kärlekens lägenhet på söder. Ja, du läste rätt- jag valde köksattiraljerna framför inredning. Och jag valde vilket liv som helst i Kristianstad tillsammans med HONOM framför vadsomhelst i hela världen
Minns att min älskade ursäktade Kristianstad som en liten stad och med en gång erbjöd mig att köra bilen. Själv nästan dog jag så stort allt kändes!
I efterhand förstår jag att nästan allt är större än en skogsväg men samtidigt mindre än norrbottens vidder.

I morgon har vi varit lyckosamt förlovade i nio år och för att fira besökte jag för första gången Malmö. Eller jag påstår att det är första gången men jag har minsann varit i trakterna innan- både på konferens efter arbetad natt och (det här tror jag inte Uffe heller vet?) när jag dejtade en militär som gjorde lumpen i Kiruna. Besökte honom i Limhamn, blev nästan påkörd av en buss utanför centralen och vackert dumpad när jag fnissade åt vad-han-nu-hettes ringa skäggväxt. Victor, Carl, Oscar? Vi var båda nitton år och jag fick låna hans systers tröja när vi strosade ner för att se på hur Öresundsbron blev till…

 

… att bara var kan vara det svåraste i livet, särskilt om skon skaver & koftan är för varm

 

matserveringar i solgass är skåne för mig
tacka vare gud i höjden & kartor i moböjlen… (med skånskt uttal funkar det nästan)
fann ”småland” där jag fick sitta, ladda mobilen & äta

Hade detaljplanerat min helt egna för-första-dag i Malmö. Skulle äta godaste lunchen, hitta prisvärda loppisar och bara vara. Att bara vara är bland det svåraste en kan ge sig på… Särskilt om skon skaver och en valt en för varm kofta.
Känner ändå att jag jobbat på bra när jag fann seconcd-hand, Lush, fantasy-shopen och den fairtrade-butik som jag kikat på.

känner du mig? då vet du att mitt största skrock i livet är när klockan står lika i timma & minut…
underbar miljö

 

Tanken var att avsluta med att åter finna Centralstationen men med en sol som sken ack så varm efter uppnått mål satte jag mig på en uteservering och beställde in ett glas rosé.
Trött av dofter, trött av ljud, trött av tidig morgon, trött av att ta hänsyn, trött av tempot, trött av promenad- trött av intrycken.

Hur kan en välja att bo i en större stad? Förstår de hur mycket energi som går rätt ut genom skorstenen? Är det bara jag som kroknar?

i eftermiddagssolen- bara jag

Nu är det sällan så enkelt att resa i Skåne och för första gången fick osäkra jag uppleva inställt tåg, trängsel på perrong och vänskapen som kan uppstå trots att språket oss människor emellan skiljer sig åt. Himla glad över att jag fick lotsa ungerska Desenia till sin familj i Kristianstad och att irritationen som kanske annars skulle ha uppstått i mitt hjärta istället blev till en resa att minnas!

Ett par timmar tillbringade vi tillsammans utan att kunna samtala. Blickar räcker många gånger och jag tror att tillsammans är ordet.
För under de timmarna fnissade vi åt samma saker och hittade fram- tillsammans.

✴︎✴︎✴︎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *