Lite skit rensar magen?

härlig miljö för promenadsugna

Har varit fullkomligt ljuvligt med en helt ledig helg som tillbringats hemma. Inga utflykter mer än möjligtvis den till en grannäng där vovvarna fick springa av sig bland komockor, stengärdsgårdar och mullvadshögar och vi tvåbenta njöt av värmen och stillheten.

gott om plats när det spritter i benen
gick slalom mellan komockorna

 

Nu är det sommar, nu är det sol, nu är det koskit i hagen!

 

Tycker också det är spännande att promenera i ett område där kossor strövar fritt. För de kan vara lite griniga och är rejält stora även på inte så nära håll. Vid ett tillfälle vände kärleken sig hastigt om- han kände en stark doft av ko och såg nästan ut som han trodde sig ha hamnat i ett bakhåll. Men det var bara vinden som spelade oss ett spratt.

broccoli, vaxbönor, brysselkål, ädelost, lax… att kombinera alla favoriter på en gång!

 

klar soppa med bondklimp och hembakt bröd är också en trevlig kombination- roligt att laga & värmande för magen

Vet inte om det hör till vardagligheterna att jag skriver om städning? Kanske i ett förbigående någon gång? Hör här. I förra veckan fick jag ett smärre sammanbrott över alla flugor som finns innanför väggarna i detta hem. Brukar tänka att vi bor på landet, med åkrar som närmsta granne. Men visst är det äckligt? Med flugor, alltså.
Projekt storstädning drogs igång för tänk om det var vi som var skitiga och inte miljön omkring? Det dammades och fejades, möbler flyttades och golvlister och annat skrubbades med klorin. Inser att jag med detta erkännande kan glömma en karriär som språkrör för Miljöpartiet… Men klorin tar ju allt.

I hela mitt liv har jag fått höra att det är nyttigt att äta regelbundet. Var därför mycket nöjd när jag nyss värmde upp resterna av gårdagens soppa, bredde mig en smörgås och dukade vid köksbordet. En ska inte bara äta regelbundet, en ska sitta ner och ta det lugnt också.

Du undrar förbryllat varför jag berättar detta?

Jo, för att jag mått så mycket bättre om jag hoppat över den här lunchen eller om jag ätit oandaktsfullt och läst på mobilen samtidigt som jag bara skyfflade in. För mer än halvvägs in i den micrade soppan fiskar min sked upp- en kokt fluga!
Jag. Mår. Illa.

Vi har städat, det berättade jag väl?

✴︎✴︎✴︎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *