Lätt att glömma regn

höstvackert

Har tillbringat nästan två timmar med att gå igenom kameran eller rättare sagt det minneskort som rymmer mitt vardagsliv i bilder. Lovar både dig och mig att det inte ska gå lika lång tid till nästa gång vi ses, för vilket jobb- ett utmattande sådant som heller inte visar en riktigt rättvis bild av vardagen.

Med det sagt kanske jag kan få berätta om ett par saker som hänt men saknar bildbevis? Vad sägs om att jag…

  • …röstat i Kyrkovalet för första gången någonsin. Syftet var främst att begränsa Sverigedemokraternas inflytande över allt från samkönade äktenskap till aborträtt. Efteråt bjöds det på kyrkkaffe med kakor och vetebröd vilket väckte en viss respekt i mig. Kyrkan är inte bara religion.
  • …hamnat i het diskussion med vansinnigt otrevlig pensionär som trängde sig i kön till Bankomaten. Fullkomligt surrealistiskt hur han betedde sig, vuxna karlen som haft ett helt liv på sig att öva på att vara en god medmänniska.
  • …blivit verbalt påhoppad av en människa jag för nästan ett år sedan hade en kort diskussion kring medmänsklighet med. Med facit i hand är jag än gladare att jag fångade den bollen. För i detta verbala påhopp som förvisso var obehagligt fick jag ett kvitto på att det visst lönar sig att säga ifrån- inte ett förfluget ord har jag hört i samma miljö igen. Nu när jag tänker efter.

 

supersmarrig rödbetssoppa kryddad med bland annat ingefära, peppar & lime

 

Plötsligt befinner jag mig i konflikt, både vid bankomaten & kring det medmänskliga…

 

mardrömsloppis- plötsligt finns det ingen väg ut

 

Kanske har det inte undgått någon att söndagar väcker lite av en aversion i mig? Eller, har gjort. För som jag konstaterade förra gången vi hördes av så har de (söndagarna) vunnit ny mark i mitt hjärta. Då de utöver loppisfynd ofta bjuder på märkligt vackert väder. Kan i och för sig kännas lite retsamt så där när helgen vemodigt går mot sitt slut.  I en perfekt värld skulle ju solen skina och grillen tända sig själv på fredag eftermiddag för att inte brytas av regnmoln förrän söndag lunch…

I alla fall var förra söndagen inget undantag. Solen den sken lite försiktigt efter dagar av grått ösregn och vi visste sedan en tid att det var loppis i Huaröd. En loppis som dessutom börjar i rimlig tid, nämligen klockan 13.30 då vanligt folk hunnit både få sovmorgon och äta frukost i godan ro. En fyndar ju alltid mer stabilt med lite rostat bröd i magen, tänker jag.
Till Huaröd kom vi fyndsugna så, i ofrivillig karavan och vinkades från vägen in av personal som anvisade oss till parkering. Kön av bilar var lång, raden av gestikulerande funktionärer ännu längre och jag insåg att ”..nej, jag tänker inte gå en kilometer över lerig åker samtidigt som hundarna sitter i en solvarm bil för att kanske fynda något för en tjuga. Vi kör hem igen.” Rimligt resonemang, inte sant?
Kunde ha varit rimligt ifall Huaröds IF som anordnade loppisen tänkt på att människor inte bara skulle vilja köra dit utan även hem. För det fanns en väg in. Men ingen väg ut.
Där stod vi alltså. I en timme. Och inte bara vi utan en handfull till, varav en fick svaret ”..du väljer ju själv att köra hit!” Alltså, om det varit jag som fått detta till svar så hade det funnits en punkt till på listan ovan. En riktigt arg en.
Lärdomen mina vänner? Kör ALDRIG till loppis i HUARÖD.

 

den skönt blommande dahlian är en present från en värdefull vän
glädjen när misshandlade rosor tar sig!
gränsvakt i form av superjägaren Gun-Gun
inspirerad broccoligratäng
vårfru rhododendron mår inte riktigt bra & får ny jord med rätt ph-värde…
…hoppas hon piggnar till så att vi får se henne blomma till våren, knopparna ser lovande ut

Har jobbat hela helgen lång men tackar ödmjukast för stunden vid ett vindstilla hav och timmarna i soffan tillsammans med min älskade och vovvar. Vad vore ens livet utan dem? Hundarna, horisonten och den lyckosamma kärleken. Vad vore jag?

 

välkomnande strand & hav
åh, varför tänkte vi inte på att ta med fika?!
ser du planet som precis lättat från vattnet & svanparet?
svarta vinbär ska enligt källor beskäras rejält varje år då de bara ger bär på unga grenar- men det tog emot

Har känt mig krasslig hela förra veckan och jobbat för andra som varit sjuka. Nu är halsontet ett inte bara inbillat faktum utan här. Varm som en kamin är jag också.
Min lediga måndag tillbringades därför till stor del i en solig vrå av trädgården där såväl frukost som lunch intogs i det vindstilla. Sen gick det av bara farten att beskära äppelträd och vinbärsbuskar. Lite läskigt att behöva vänta på facit till i vår…
Flickor som växt upp en bra bit ovan polcirkeln har just ingen naturlig koll på sånt här!

Men gräva bivack, rabbla fader vår, göra upp eld och åka skidor med en stav kan vi, när nöden sätter in.

 

 

✴︎✴︎✴︎

One thought on “Lätt att glömma regn

  1. Bankomaten vill jag gärna höra mer om 😂
    Alltid lika kul att läsa det du skriver, är inne minst någon gång/dag och kollar om här är ngt nytt 🙈
    Hoppas du mår mycket bättre nu 😘
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *