Jordgubbssoda & sentimentaliteter

bubblig rabarber- & jordgubbssoda
himmaluad & sååå god!
mitt livs första helstekta spätta
var en tråkig file-älskare men nu blir det minsann ändring!
har du testat laxpastan än? bara gör det 🙂

Semestern närmar sig i rasande fart och jag känner behovet av att få vara ledig mer sammanhängande än bara en dag här och en helg där.

Hela året har tanken varit att i vanlig ordning göra resan norrut, hem. Men denna sommar blir det inte så. Har skrivit om det tidigare, hur vissa har råd med Thailand, Grekland, köksrenovering, hotell-weekends i valfritt europeiskt land, märkesstövlar och SPA-vistelser.
Och tänker som morfar lärt mig att ”banken äger både hus och människor”.
Jag tror inte att min morfar har något banklån men det har jag. Ett i dagens läge ganska litet lån, nämligen det på huset vi bor i och bilen vi kör. Idag hör det nog mer till ovanligheten att köpa kontant? Åtminstone hus.
Men ändå är vi nog lika jag och morfar. Jag kan inte heller tänka mig att resa på semster för lånade slantar!

 

I år har vi i samråd med familjen bestämt oss för det enda som är riktigt. Lite gråtigt men riktigt…

 

lyckades med konststycket att köpa drömlampan på blocket för en spottstyver av vad den kostar i retro-butik

Åter till semestrandet. Att bila genom Sverige låter inte särskilt glamoröst men är det! Frihetskänslan är svårslagen och på återvägen vill jag ofta bara fortsätta äventyret ner genom Europa. Rulla vidare. Och så kostar det därefter. Bensin, boende, mat… Nackdelen är att det blir jättedyrt även fast jag varje år försöker minska på kraven, vara ute i tid, boka via stora sidor, göra färre stopp.

I år har vi för första gången på tio år (i samråd med familjen) beslutat oss för att inte styra norröver. Vi kommer vara hemma, njuta trädgården, loppisar, havet och kanske Danmark. Känns lite gråtigt men samtidigt rätt. Pengarna räcker inte till en skärva av allt en vill göra. Inte semesterdagarna heller.

nu är ju den mysigaste av loppistider här 😉

 

de hemska plattorna ska ersättas av singel, stengångar & växter planteras!
startskottet har gått 🙂
hos min favorit-loppis-farbror hittade vi dessa järnringar, perfekta för plantering

Visst känns det viktigt att avsluta på ett positivt vis?

Jag har haft det himla bra på loppisfronten på sistone. Hos min kluriga favorit-loppis-farbror är vissa saker till salu och andra inte. Byggnaderna är flera men vissa saker vill han bara inte sälja. På något vis kommer vi överens jag och farbrorn och saker som för andra inte är till salu får jag köpa. De gamla ringarna (tidigare vagnshjul) i järn var egentligen inte till salu men jag fick ett pris på 25:- stycket. Häpnade och frågade om jag hört fel men han svarade att ”de är inte till salu för alla men för dig kostar de 25 kronor”.
Inte första gången jag kommer hem med fynd och hör att andra sett fynd som de inte fått ta med sig…

Vi betalade det dubbla även denna gång, för ingen farbror ska ge bort saker.

✴︎✴︎✴︎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *