Hektisk vecka!

naturligt fyrverkeri

Vet inte hur det är för dig?
Själv är jag inte överdrivet intresserad av att veta just hur tidsmässigt thigta andra människors tidsscheman är. Mest för att en fullklottrad kalender förr eller senare (oftast förr) leder till en personlig krasch rätt in i den berömda väggen. En kalender är för mitt liv därför överflödig. Räcker att jag får mitt arbetsschema (det jag skrivit kontrakt på att utföra för arbetsgivaren)- alla andra timmar är jag fri som i:

…läsa bok
…tycka till
…dofta träd
…fotografera ekollon
…ta strandpromenad
…gå på bio
…baka kaka
…vila öga

Som idag när jag valt att fånga lugnet genom att läsa kriminalroman, med en fluffig vovve på bröstet och en naken en under täcket, till ljudet av tassande regn. Ska be att få tala om hur inget SPA i världen kunnat få mig i samma lugna sinnesstämning.

gårdagens klänning ser kanske inte mycket ut för världen men är riktigt vacker på- rund ringning i halsen, djup ringning bak & härligt fall i tyget

 

 

För inte är det väl så bara att i nattens hällande ösregn köra tretton mil för att hämta hem kärleken? Min Uffe han kan han…

 

under en av veckans lunchpromenader fann jag denna skönhet märkt ”ira denmark”

I övrigt har veckan varit alldeles extraordinärt fullspäckad. Hoppas det är ok att jag gör ett undantag för att berätta?

En dag där i början vigdes åt en så vettig utbildning att jag kände mig mentalt urlakad av alla intryck. Lika nyttigt som tröttande. Klappar mig själv på axeln då jag deltog genom att både våga och orka ta till orda med jämna mellanrum. De saker jag har att berätta är i rimlighetens namn lika viktiga som någon annans, försöker jag tänka. Fast det är fortfarande jobbigt när rösten svajar och avslöjar nervositet.

Detta är även året då ICA fyller 100 år. Butikerna har spritt ut firandet över hela året genom att bjuda kunderna på festligheter som låga priser, temadagar och tårtkalas för att nämna en bråkdel. Och nej, innan du undrar, det här har jag inte ombetts att skriva om i reklamsyfte…
Med anledning av 100-års firandet så anordnas även arenashower med kända artister. Lite som Julgalan eller Diggiloo? Tänker jag.
När showerna för de kunder som köpt biljett är avklarade så är det personalens tur att fira.
Anmälde mig som volontär till kundshowen i Ängelholm i torsdags och var tillsammans med en hel drös andra Ica-medarbetare på plats för att dela ut kartor, utvärdera soundchecket, mingla och viktigast av allt- se till att att hälsa välkommen. En mäktig kväll i mitt liv, som en present!
Hem kom vi åter sen natt och på detta dygn följde en fredag i tjänsten. Att berätta om gäspningsmaratonet denna dag vore väl överflödigt?

Stökade glad och trött av även lördagsjobbet, piffade snabbt och trippade ut till den buss som åter skulle ta mig till Ängelholm. Fast denna gång med dansskor på fötter och klänning om liv! I bussen skålades det vilt och kvällen kändes lång. Som väl hade kärleken erbjudit sig att hämta mig (och ett par andra) när jag kände att det räckte med festligheter. Ty att sitta i en buss fram till klockan tre på morgonen lockade inte alls. Tänk att en kan ha det så bra! För inte är det väl så bara att i natten köra 13 mil i hällande ösregn för att ens älskade vill få komma hem?

Och så var det jobb ”dagen efter kvällen före” med men jag mådde prima så det gick av bara farten!

Hektiskt slut på veckan eller vad var det jag sa?

✴︎✴︎✴︎

4 thoughts on “Hektisk vecka!

    1. Som grädden på moset är de fantastiskt sköna och stabila för danssugna fötter. Då har jag roligare i min klänning också 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *