En söndag helt i min smak

världens sötaste & mest bestämda lilla nos

 

Har ofantligt svårt att greppa det faktum att jag redan jobbat fyra veckor efter den semester som varade tre fantastiskt långa och avkopplande sådana. Märker samtidigt att jag uppnått en viss ålder, nämligen den där en frågar sig var tiden egentligen tar vägen… Skakar förundrat på huvudet samtidigt som jag himlar med ögonen. Glad att du slipper se just den kombinationen av reaktion.

 

 

Jag gillar en balanserad tillvaro- en kaka i var hand & loppis varje söndag!

 

 

Förra helgen var lördagen vigd till utflykt med två vänner. Målet var själva resan och efter timmar av njutande focaccia på det lilla bageriet, stopp på secondhandbutik och grönsaksshopping på en ekologisk odling så kom vi åter hem i lagom tid för att laga mat tillsammans. Hur värdefullt som helst!

Att köra en runda genom Skåne är förresten underbart även om en varken har mål eller stor plånbok. Själv njuter jag träden, husen, lapptäcket av åkrar, kyrkorna, rosorna, gläntorna, det vindlande lantliga trots att en sällan är mer än en mil från närmsta stad…

fotograferar en vän som fotograferar den entrecôte vi senare grillade
förrätt efter en dag av utflyktande, älskar att laga mat tillsammans med råvaror som plockats ut längs rutten!

 

Fast det är kanske inte så märkligt att veckorna rusar när en tillbringar lediga dagar med att utflykta tillsammans med vänner? För det är ju nu, innan det blir alldeles mörkt och trist som jag vill fånga den där energireserven som ska räcka ända tills vårens första Snödroppe kikar fram ur en skräpig gräsmatta.
Alltså helt rätt tid att utan dåligt samvete maxa njutningarna som får en att le i stunden och samtidigt lägger sig i minnesbankens lyckliga fack!

 

surströmming för fyra
& på hedersplats osthyveln jag fått av morfar under en alldeles särskild helg i överkalix
att lägga in gurka & öppna en kokosnöt är kvalitet i mitt levande

I fredags var det en högtidlig dag på här på Säterivägen. Surströmmingspremiären hanns inte med där i mitten av augusti men nu passade det ypperligt att bjuda hem svärföräldrarna. Mitt gäng när det kommer till just denna delikatess!
Kom hem trött från jobbet sen eftermiddag men hann ändå vila en hastig stund innan det var dags att koka potatis, lufta vinet, duscha, piffa och tända ljus. När jag entusiastiskt berättar för sådana som aldrig smakat så får jag förskräckta miner till svar men faktiskt är det så att både kärleken och hans föräldrar äter med god aptit. Är så oerhört tacksam över att ha kvar surströmmingen som en högtid även i mitt skånska liv.

Söndagar har gått från att vara en grå dag full av ångest till att bli en dag full av utflykt och matlagning. Kanske inte matlagning i form av söndagsstek men vad är väl mysigare än att lägga in gurka? Mer tillfredställande än att med en mortel och några välplacerade slag lyckas avlägsna et hårda ytterhöljet på en kokosnöt? Eller njutningen när ens himmaluade bubbel rinner ner genom halsen till magen för att nå hjärtat?

frid & fröjd en pärla på landet!
här trivdes jag med ens som fisken & ägarna är trevliga
hittade tre burkar till min samling, halleluja!
de två nötknäppare som jag fyndade tidigare under dagen

Just denna söndag ställdes klockan för att komma fram i god tid till favoriten utanför Hörby. Där hittar jag alltid roligheter och så även denna gång- körde vidare med en nötknäppare som liknar en valnöt och en nötknäppare som ägarna vänligt nog plockade fram ur gömmorna. Alltid ett mycket trevligt besök där mitt ute på landet!
Och på fortsatt resa ute på landet för att nå Ängelholm såg jag en skylt som ropade att vi skulle köra in- jisses vilken himmel! Jag fick godartade rysningar på armarna så snart jag klev in i lokalen.

Och just där fyndade jag tre burkar, helt unika för min samling.

Söndagar, alltså.

 

✴︎✴︎✴︎

2 thoughts on “En söndag helt i min smak

  1. Tänker på er! Men som du själv konstaterar i dagen eminenta blogg så går tiden fortare ju äldre en blir och jag är ju typ gammel nu 😉
    kramar till alla från T, som ser en blå himmel idag….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *