När en vill att det ska smaka långt mer än det kostar!

min alldeles egna pasta med kallrökt lax, se recept en liten bit ner

Juni börjar övergå i midsommar och med ett väder lika instabilt som det ska vara. Jag som håller försemester i sinnet sedan redan i påsktider tycker helt klart att blå himmel, lätt bris och tjugo grader är något en nästan kan kräva… Till vilken myndighet skickar jag klagomål kring vindhastighet? För är det inte förskräckligt som det stormat hela hösten, våren, försommaren, nu?

Luften går alltid lite ur mig den vecka som mamma och pappa tar farväl, det vill jag vara öppen med. I år kändes sinnet betydligt lättare tack vare att mitt liv äntligen etablerat sig här nere, i andra änden av landet. Jag har utöver kärlek och svärföräldrar- vänner som jag möter både i vardagen, hemma och för lunchprat i stan. Har äntligen ett jobb som inte tynger utan lyfter. Känns himla dumt att skriva om det här med vänner för jag har många betydelsefulla även sedan innan, hela vägen från norr till söder. Men vännerna en ser i ögonen och kan ta en lunch med är de som får vardagen att lyfta! Er andra träffar jag förhoppningsvis snart.

Har ikväll lagat en tiopoängare till middag. Kärleken tycker om nästan allt jag hittar på men själv är jag mer kräsen. Testa du med! Recept här nedan. Mitt alldeles egna 🙂

 

 

Ibland vill jag bara att det ska smaka långt mer än det kostar!

 

Pasta med kallrökt lax, parmesan & tryffelolja

1/2 röd lök
2 klyftor vitlök
150 g kallrökt lax
150 g färsk spenat
150 g färskost, naturell
zest från en halv citron
1/2 dl finriven parmesan

svartpeppar, ur kvarnen
vit tryffelolja
parmesan

300 g pasta, gärna Fiori från Zeta

1. Hacka lök & vitlök fint, fräs i smör
2. Koka pastan, spola kall för att behålla tugget
3. Blanda ner färskost & spenat i pannan med lökfräset. Värm tills spenaten
mjuknar. Verkar alldeles omöjligt men tar bara ett par, tre minuter- lita på mig
4. Strimla laxen & blanda ned i den varma pannan, riv över citronzest & parmesan
5. Häll ned pastan i pannan & låt bli varmt
6. Servera med svartpeppar ur kvarnen, en rejäl dutt tryffelolja & parmesan även för ögat

Just hur gott som helst och fungerar alldeles säkert ypperligt även som kall pastasallad en dag på stranden. Kommer jag äta resterna under morgondagen.
I tanken i alla fall, för i själva verket tog allt slut redan i kväll 🙂

✴︎✴︎✴︎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *